Avrupa’da En düşük Maliyetle Yapılabilecek Geziler -

1- Sofya Gezisi / Bulgaristan


sofya ile ilgili görsel sonucu

Avrupa’nın gezilebilecek en ucuz şehri birkaç yıldır olduğu gibi yine komşumuz Bulgaristan’ın başkenti Sofya. 

  • İyi bir hostelde paylaşımlı odada 1 gece konaklama
  • 3 öğün hesaplı yemek
  • 2 kez toplu taşıma aracı bileti
  • 1 kültürel aktivite maliyeti (Müze v.s.)
  • Sosyalleşilebilen makul bir mekanda 3 ucuz bira ile  Sofya’da 1 günlük seyahat maliyeti  sadece 24,04 Dolar .

2-Krakow Gezisi / Polonya


Sovyet Kültürü’nün Avrupa Birliği ile birleştiği, acıların tarihi ile yoğrulmuş Polonya şehirleri günümüzde eğlence hayatı ile de öne çıkan turizm cennetleri. Sayısız bar, disko, gece kulübü ile bilinen Krakow’da hostel maliyeti 34,15 Zloti. Diğer maliyetler eklenince Krakow’da 1 günlük gezi maliyeti toplam 24,82 Dolar.


3- Belgrad Gezisi / Sırbistan

belgrad sırbistan ile ilgili görsel sonucu

Belgrad’ın; Avrupa’nın en ucuz şehirlerinden biri olduğunu biz de teyit edebiliriz. Çılgın Belgrad Gece Hayatı, birkaç müzesi, sokak yaşantısı, kalesi ve meydanlarıyla Sovyet ve Sırp mimarisi zevkle gezilecek eserleri, doğal hayat, Tuna ve Sava nehirlerinin kesişiminde kurulu olan bu” beyaz şehir”i gerçekten kıtanın en keyifli destinasyonlarından yapıyor. Üstelik vizesiz!  6 Euroluk bir hostel yatağı maliyeti ile Belgrad’ta bir günde ne kadar harcanır sorusunun cevabı, 26,17 Dolar.

4- Budapeşte Gezisi / Macaristan

budapeşte ile ilgili görsel sonucu

Dünya’nın en güzel meclis binalarından birine Tuna nehri kıyısında ev sahipliği yapan Budapeşte, Orta Avrupa masallarından bir kent. Macar yemeklerinin de tadına bakacağımız Budapeşte’de 1547 Forint para birimi ile bir gecelik yatak maliyeyle birlikte, 1 günde harcanacak toplam bedel,26,75 Dolar.


5- Kiev Gezisi / Ukrayna


Çılgın Ukrayna gece hayatı, eğlence yaşantısı, futbol kültürü, mis gibi mekanlarda çok uygun fiyatlı takılmanın keyfi, Sovyet ve Avrupa kültürü arasındaki karmaşa, müzeleri, sarayları, kiliseleri ile bu listedeki ucuz ülkeler içindeki vizesiz gidilenler arasında en Avrupalı şehir Kiev. Üstelik  sadece kimlikle gideceğiniz Kiev’de hostel fiyatları bu listede 191 Grivna olarak belirlenmiş, toplam maliyetimiz ise günlük 29,18 Dolar. 


6- Prag Gezisi / Çekya

prag ile ilgili görsel sonucu

Prag, orta Avrupa’nın en turistik şehirlerinden şüphesiz. Eski kent masalsı bir görünüş ile Orta Çağ’dan kalmış, donmuş, korunmuş sakin bir yer. Orman seviyesindeki parklar, nispeten serbest keyif verici madde özgürlüğü, Prag biraları, Çek Cumhuriyeti gece hayatı ile birlikte gerçekten misafirlerini tatmin eden bir destinasyon olan Prag’ta 248 Kronluk hostel maliyeti ile birlikte 1 günlük seyahat bütçesi 40,14 Dolar .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSTANBUL'UN EN GÜZEL KAHVALTI MEKANLARI

GALATA MEKANLARI

TARİHİ İSTANBUL RESTORANLARI