İSTANBUL'UN EN GÜZEL KAHVALTI MEKANLARI




Haftasonunun en güzel yanı kalabalık masalarda uzun kahvaltı keyifleri. Kahvaltı kadar muhabbet pekiştiren, insan ruhuna iyi gelen veren bir öğün daha var mı? Kahvaltıyı geçiştirmelik bir öğün olarak değil de tadı çıkarılması gereken bir fırsat olan görenler için İstanbul’un en sevilen kahvaltı mekanlarını topladık.



1. Çeşme Bazlama Kahvaltı, Nişantaşı

Siz dur demedikçe masanıza gelen ıspanaklı, patatesli, peynirli gözlemeler ve bazlamalar var ki buradan doymadan kalkmak yok. Fix menü dahilinde öyle bir kahvaltı ile donatıyorlar ki sofrayı aklınız durur. Tatlış teyzeler gözünüzün önünde açıyorlar bazlama ve gözleme hamurlarını. Taze taze önünüzde sacda pişiriyorlar. Ege’den ev yapımı orijinal reçellerle dolu tepsiden seçim yap yapabilirsen. Bizce Anadolu’nun bazlama ekmeğini Nişantaşı’na sokarak çok akıllıca bir girişimde bulunan başarılı bir işletme. Üstelik 24 saat açık! Kişi başı fix menü 45 TL. Fakat doymak garanti.


2. Van Kahvaltı Evi, Cihangir


Van kahvaltısı başlığı altında İstanbul’da birçok yer var ama Doğu Anadolu’nun kavutu (kavrulmuş buğday helvası), pekmezi, murtuğası (yumurta ve un karışımı kahvaltılık), çemeni, otlu peyniri, ketesi (hamur işi), Jalisi (bir nevi kahvaltılık çökelek) ve özellikle has Van balı & kaymak ikilisiyle İstanbul’daki en iyi Van usulü yöresel kahvaltı veren yer Cihangir’deki Van Kahvaltı Evi. Hani sokaklara atılmış ahşap masalarda oturduğunuz, çayınız bitmeden tazeleyen yerler vardır ya burası da onlardan. Cihargir’de iki tane Van Kahvaltıcısı var, yanlış yere gitmediğinizden emin olun. İki kişi 45 TL.

3. Anzer Sofrası,Sarıyer


Karadeniz yöresinin tavana uzayan muhlaması, kavurmalı yumurta, köy peyniri, dünyanın en özellikli ballarından Anzer balı, Karadeniz tereyağı, kaymak, pekmez ve daha birçok şeyden oluşan serpme kahvaltısını sınırsız çay eşiliğinde boğazın en güzel yerlerinden biri olan Sarıyer’de veriyor. Terası en keyifli yeri. Yer varsa direkt oraya geçin. İki kişi ortalama 70 – 80 TL.

4. Doğacıyız Gourmet, Cihangir 


Zengin dursun diye 5’er çeşit market peyniri önünüze dizen mekanlarının aksine az ve öz. Herşey seçmece ve ürünler öyle basma kalıp serpme kahvaltı çeşitleri de değiller. Katıklı biberli ekmeği, muhammara, zahter salatası, humus, kırık zeytin salatası, sürk peyniri, ceviz reçeli, tuzlu yoğurt ve fıstık ezmesi ile Antakya’nın meşhur kahvaltısını hem hakkıyla, hem de uygun fiyata sunuyor. İki kişi ortalama 70 TL.


5. Divan Brasserie, Bebek


Divan nezih ortamı, denizin içinde bir teknede gidermiş hissiyatı ile bizce sadece kahvaltı için de değil, her öğün için çok güzel bir yer. Cumartesi ve Pazarları da açık büfe kahvaltı servisleri oluyor. Biraz pahalı ama kırk yılda bir de olsa bünyeye çok iyi geleceği kesin. Kişi başı 75 TL.

6. Aşşk Cafe, Kuruçeşme 


Aşşk’ın iskele hissiyatındaki yeri, glutensiz beslenenler için çıkardığı sportif eggs benedicti,  lor – reçel ile yenen dev poğaçası ve  senelerdir  hiç eskimeyen dekoru ile eşssiz bir mekan. Menüde Türk kahvaltısı klasiklerinin yanısıra zeytinli yumurta gibi alışıldık lezzetleri beklenmedik dokunuşlar da var.
Kahvaltıda serpme başlığı altında fix bir menü yok. Bu nedenle ne istiyorsanız tek tek söylüyorsunuz. Bu nedenle de ya kahvaltılık çeşidini sınırlı tutacaksınız ya da kişi başı 50-60 T’yi gözden çıkaracaksınız.

7. Mangerie, Bebek


Bebek’te bir çatı katında, süper bir deniz manzarası olan brasserie. Bebeğin kemikleşmiş mekanlarından. Gün boyu kahvaltı servisi olması kesinlikle bir artı. Kahvaltının sunumu ve çeşitliliği çok güzel. Çok küçük bir mekan olduğundan doluluk konusu ciddi bir sıkıntı, o yüzden mümkün olduğunca haftasonu değil de haftaiçi gitmeyi tercih edin öyle bir şansınız varsa. Kişi başı 50 TL ödersiniz.

8. The House Cafe, Ortaköy 


Her ne kadar biraz turistik de olsa, Ortaköy ve civarında keyifli kahvaltı yapmak istiyorsanız klasikten şaşmayın deriz. Belki menüsünde her şubesinde bulabileceğiniz seçenekler var ama Ortaköy House Cafe’nin başka hiçbir şubesinde olmayan boğaz manzarası ve rustik atmosferi var. Haftasonları aşırı kalabalık olabiliyor ve denize nazır en güzel masalar erkenden kapılıyor. Olabildiğince erken gelmeye bakın. Kişi başı 35-40 TL.

9. Setup, Kabataş


Setup, Kabataş setüstünün müdavimlerinin bol olduğu, tatlı mı tatlı mahalle cafesi. Aslında akşam içkisi dahil, günün her saati için harika bir menüsü var ama Pazar günleri o güzelim beyaz fayans tezgahına kurduğu açık büfe ve canlı müzik eşliğinde kahvaltısı buranın asıl olayı. Kişi başı ortalama 40 TL.


10. Emek Cafe, Yeniköy


Denize sıfır, küçük ve salaş bir cafe olan, Yeniköy’ün en eskilerinden emektar Emek Cafe, Boğaz’ın Avrupa yakasının en nostaljik kahvaltı mekanlarından biri. Burada öyle avokadolar, poşe yumurtalar beklemeyin ama menemenli simitli klasik Türk kahvaltısının mütevazi ama lezzetli üstelik oldukça uygun fiyatlı halini bulabileceğiniz garanti. İki kişi için ortalama 45-50 TL gibi bir hesap ödersiniz.

11. Rumeli Kale Cafe & Restaurant, Rumelihisarı


Hikayesi 1980’li yıllara dayanan Kale, Rumelihisarı bölgesindeki kahvaltıcıların da temelini atan işletme. Menemeni ve paçanga böreği çok seviliyor. Üst katında yer bulursanız orayı tercih edin. Harika bir boğaz manzarası var. Kişi başı ortalama 45 TL’ye içinde yok yok serpme kahvaltı bulabilirsiniz. 




12. Saade Kahvaltı, Sultanahmet


Sultanahmet manzarasına karşı, ülkenin dört bir yanından getirilmiş taze ürünlerle kahvaltı edebiliyorsunuz. Ama  Pazartesi ve Salı günleri kahvaltı hiç yok, diğer günler ise bir gün önceden telefon etmeniz gerekiyor çünkü ona göre hazırlanıyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri kahvaltı bulmak konusunda sıkıntı yok ama o günlerde de kalabalıktan dolayı masa bulamama ihtimaliniz var. Önceden aramak her şekilde en iyisi. Fiyatlar biraz pahalı ama fiyata rağmen her şey taptaze ve lezzetli, manzara da güzel. Çay sınırsız. Kişi başı ortalama 50TL.

13. Privato, Galata 


Galata’da, Galata Kulesi’ne karşı, porselen fincanlarda gelen çaylar, dantel servislerle ve vintage tabaklarda gelen her biri kendi yöresinden kahvaltılıklar .Üstelik bu kahvaltı haftanın her günü her saati var. Üstüne üstlük kahvaltıda hiçbir şey mevsim dışı değil ve rafine şeker içermiyor. Her şey tıpkı anneannenize kahvaltıya gelmişsiniz gibi. İnce düşünülmüş, sıcak ve samimi. Kişi başı 50 TL.

14. Backyard, Etiler 


Backyard’ın şehrin keşmekeşinden sizi koparıp alan, çimler üzerindeki şezlonglarında ayağınızı uzatıp portakal suyunuzu yudumlayabildiğiniz bahçesinde bir pazar kahvaltısı İstanbul’da yaşayan herkesin tam da ihtiyacı olan şey.  Kişi başı 50 TL.

15. Müessese, Ortaköy


Müessese, Beşiktaş’taki kahvaltıcılar sokağına alternatif olarak Ortaköy çarşı içinde, hem uygun fiyatıyla cebinizi hem de bonkör tutulmuş porsiyonlarıyla midenizi mutlu eden küçük ve samimi bir mahalle kahvaltıcısı. Menüsünde ayaküstü kahvaltıdan etibol kahvaltıya, serpme mükellef kahvaltıdan, pişili kahvaltıya birden fazla kahvaltı tabağı seçeneği var.  Kişi başı en fazla 30 TL.

16. Küff, Yeldeğirmeni


Açık ara Kadıköy Yeldeğirmeni’nin en sevilen kahvaltıcısı. Hem porsiyonları doyurucu hem de fiyatları çok uygun. Çalışanları sıcak ve ilgili. Hem çaydan ücret alınmıyor oluşuyla hem de hayvan dostu olmasıyla da ayrıca kalp kazanıyor. Bu nedenle de her daim kalabalık, canlı ve dinamik. Kişi başı 25-30 TL.

17. Beyaz Fırın Brasserie, Suadiye


Beyaz Fırın, tüm Caddebostan bölgesindeki en keyifli mekanlardan. Her şeyi taze, her şeyi lezzetli. Özellikle kahvaltısında, böreklerikeçi peynirliotlu & cevizli menemeni, sıcak cevizli ekmeği çok başarılı. Kişi başı ortalama 45 TL.

18. Cafe Zanzibar, Caddebostan


Kahvaltı menüsünde öyle ekstra bir özellik beklemeyin ama buranın asıl güzelliği ambiyansında. Kışın bahçesini kış bahçesi haline getiriyorlar böylece bahçesinin ferah ortamından asla eksik kalmıyorsunuz. Caddebostan Sahili’nde bir pazar yürüyüşü sonrasında kahvaltıya gelinesi. Kişi başı 50 TL.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GALATA MEKANLARI

TARİHİ İSTANBUL RESTORANLARI