GALATA MEKANLARI


Galata ve Taksim, Türkiye’de alt kültürün en önemli iki beşiği. Eski ve yeni, doğu ile batı burada harmanlandı, neo-İstanbul burada yaratıdı. Alternatif mekanlar, galeriler, tasarımcılar, underground barlar ilk kez kendine buralarda kitle buldu, alt kültür ilk buralarda başladı, popülerleşti ve sonra diğer semtlere yayıldı. Özellikle 2005 – 2013 arasında yükselen semt, öğrencilerin, genç profesyonellerin, sanatçıların tek adresi olmuştu.  Sonlarları tahtını Kadıköy, Karaköy, Arnavutköy, Şişhane’ye kapırdı ama akımının öncüsü olarak hala önemli mekanların ev sahibi. Galata taraflarındaysanız ya da Taksim’e ayak bastıysanız, üşünmeyin, İstiklal’in en sonuna kadar yürüyüp bu Galata mekanlarını da keşfedin. 

TASARIM DÜKKANLAR

☞ Mavra Cafe – Design Shop

galata-mavra

Burası, haftalık atölyeleri olan; ufak biblolar, kitaplar veya hediyelik eşyalar satan minik bir cafe/restoran. Arka sokaklarda kahvenizi yudumlayıp etrafı seyredebileceğiniz hoş bir yer.


☞ Hiç Contemporary Crafts

galata-hic-crafts

Galata Kulesi’ne çok yakın bir yerde olan bu dükkanda değişik kilimler, halılar, yastıklar ve hatta koltuklar satılıyor.


☞ Lunapark

galata-lunapark

Lunapark bildiğiniz bir hediye dükkanı, içinde envai çeşit hediyelik eşyalar var. Özellikle nostaljik Türk markalarına ve tasarımcılarının eserlerine yer veren dükkanda ev dekorasyonundan kırtasiyeye kadar bir sürü ıvır zıvır bulabilirsiniz.

☞ Sntrl Dükkan

galata-sntrl-dukkan

Galatada bir cafe, fabrika ve el sanatları mağazası. Tatlı – kahve ikilisi yapıp hediyelik tasarım ürünler bulabileceğiniz bir adres.

☞ Aphorm Design

galata-aphorm

Dünyadan ve Türkiye’den birçok tasarımcının koleksiyonunun sergilendiği dükkanda tasarım ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz.

☞ Lomography

galata-lomography

“Analog fotoğrafçılığın cenneti” yorumunu almış bu rengarenk dükkanda hem fotoğraf makineleri satılıyor hem de duvarlarda binbir çeşit fotoğraf sergileniyor. Özellikle analog fotoğrafçılıkla ilgilenenler için ilgi çekici bir seçenek olabilir.

☞ Archive

galata-archive

Burası daha uluslararası alandan, daha çok mobilya, aksesuar, aydınlatma gibi dekorasyon bazlı tasarım ürünlerini bulabileceğiniz bir yer. 

CAFELER

☞ Velvet Cafe


galata-velvet-cafe

Burası kahve içeceğiniz bardağı size seçtiren, yorumlarda kimsenin yere göğe sığdıramadığı tatlı bir cafe. Spesiyalleri kaymaklı un helvası ve anne pudingi. Ev yapımı limonatası da harika.

☞ Şirin Fırın

galata-sirin

Şirin Fırın tam şişhaneden Galata tarafına giderken bir sokağın üzerinde, adı gibi şirin bir kafe/fırın. Özellikle tatlılarıyla meşhur olmuş ama onun dışında yiyecek başka şeyler de bulabilirsiniz. Fiyatlar ortalama.

☞ Cha’ya

galata-cha-ya

Burası, onlarca değişik çay çeşiti tadabileceğiniz bir çay evi. Tabi çay evi deyip de geçmemek gerek. Çünkü işin sırrı sunumlarında saklı. 

☞ Latife

galata-latife

Burası da Türk Kahvesi’nde uzmanlaşmış minicik bir kahveci. 

☞ Old Java

old java coffee ile ilgili görsel sonucu

Burası, Galata Kulesi’ne çok yakın minnoş bir cafe. Özellikle kahve aşıklarını tatmin edecek bir menüsü var.



RESTORANLAR


☞ Neolokal

galata-neokolal

Türk mutfağını farklı lezzetlerle karıştırıp yeniden yorumlayan Neolokal’in fiyatları biraz tuzlu olsa da Galata civarındaki gerçekten en sağlam mutfaklardan. 

☞ Güney Restaurant

galata-guney

1949’da Rum lokantası olarak başlayan restoran, zamanla Osmanlı mutfağına dönmüş. Galata Kulesi’nin hemen altındaki meydanda. 

☞ Nola


galata-nola

Herkesin bahçesini öve öve bitiremediği Nola Galata Kulesi’nin çok yakınında. Fiyatları biraz yüksek olsa da, yemekleri ücretin hakkını veriyor.

☞ Le Fumoir

le-fumoir-galata

George Otel’in restoranı olan Le Fumoir, adından da anlaşılacağı gibi Fransız mutfağı ağırlıklı. Otelin en üst katında terasta, Boğaz ve Haliç’i aynı anda kucaklayan harika bir manzarası var.



ŞARAP EVİ  & JAZZ CLUB & TERAS BAR

☞ Sensus Wine – Anemon Hotels

sensus-sarap-evi-galata

Galata’nın tam dibinde şarap ve peynirin envai çeşidini bulabileceğiniz hoş bir mekan. Aynı zamanda kendi şaraplarını da satın alabiliyorsunuz. Yer bulmak zor olabiliyor, rezervasyon şart .

☞ Nardis Jazz Club 

nardis-jazz-club

Adından da anlayacağınız gibi jazz ağırlıklı bir klüp olsa da Türk-yabancı birçok müzisyeni burada sahne alırken görebilirsiniz. Güzel atıştırmalıklar var tabii ama insanların burayı tercih etmesinin nedeni müzik ziyafeti yaşamak…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSTANBUL'UN EN GÜZEL KAHVALTI MEKANLARI

TARİHİ İSTANBUL RESTORANLARI